• 1 kg kondita sealiha
(kaelakarbonaad, abatükk vm)
• või
• 2 suurt porgandit
• 1 punane paprika
• 1 suur sibul
• 1 Õun
• 1 küüslauk
• 1 väiksem porru
• umbes pool liitrit vett
• 2 dl siider ( võib ka rohkem)
• soola ja musta pipart
• paar lusikatäit hapukoort
• hakitud värsket peterselli
Lõika sealiha kuubikuteks, porgandid seibideks, õun paprika, porru ja sibul ribadeks. Kuumuta potis õli, lisa sealihakuubikud ja pruunista need. Tõsta lihatükid kõrvale.
Lisa nüüd potti või ja tükeldatud õun, porgand, porru, sibul ja paprika ning prae tasasel tulel läbi. Pane lihatükid uuesti potti, maitsesta soola-pipraga.
Kalla peale nii palju vett, et liha oleks peaaegu kaetud. Kuumuta keemisen lisa siider, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel, kuni liha on pehme. Täpset aega on raske öelda, sest see oleneb kasutatud lihast ja lihatükkide suurusest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar