pühapäev, 28. detsember 2014

Värsked ja krõmpsuvad soolakurgid

väikeseid värskeid kurke
jämedat soola ja suhkrut (1 liitri vee kohta arvesta 1,5-2 supilusikatäit jämedat soola ja pool supilusikatäit suhkrut)
mustsõstralehti
mädarõikalehti
tillioksi
küüslauguküüsi
vett

Kuidas valmistada?
1. Pese kurgid hoolikalt!
2. Pane vesi piisavalt suurde anumasse, lisa sool ja suhkur ning lase segul keema tõusta
3. Hoia keskmisel kuumusel ja sega kuni sool ja suhkur on täielikult lahustunud.
4. Võta vesi tulelt ning lase jahtuda. Samal ajal hakka kurke, küüslauku ja kõike rohelist purki või kaussi laduma. Alusta küüslaugust ja lehtedest, nende peale aseta kurgid, siis jälle lehed ja nii edasi. Viimaseks kihiks jäägu samuti lehed ja till.
5. Kui vesi on jahtunud, vala see aeglaselt kurkidele. Aseta anum ööpäevaks külmkappi. Kui soovid kiiremat tulemust, siis lõika kurkidel mõlemad otsad maha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar