pühapäev, 28. detsember 2014

MANDLIMAITSELISED TUULETASKUD

Keedutaigna retsept:
3 dl vett
75-100 gr võid
1/2 tl soola
180 gr jahu
4 muna
Täidis :
150 g Vahukoort
1 dl Suhkurt
2 tl Vanillisuhkurt
80 g Hapukoort
1-2 tilka madliaroomi

Lase vesi koos või ja soolaga potis keema tõusta. Tõsta pott tulelt ja vala jahu korraga kuuma vedelikku ning sega tugevalt, et moodustuks ühtlane tainas. Pane pott uuesti tulele ja kuumuta pidevalt segades seni kuni tainas poti küljest lahti lööb ja moodustab ühtlase palli. Võta pott tulelt ja lase taignal natuke jahtuda. Lisa ükshaavalt munad, segades tainast iga muna lisamise järel korralikult. Valmis taigen peab olema ühtlane, läikiv ja paraja paksusega, et see plaadile pannes laiali ei valguks.
Võta potist kahe lusika abil 5 cm läbimõõduga taignatükikesi või tee tordipritsi abil õiekujulisi taignakuhjakesi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, mida küpseta 210 °C juures ahjus 10-15 minutit, siis vähenda kuumust 200°C-ni ja küpseta veel 10-15 minutit. Ära ava ust esimese 15 minuti jooksul, et tuuletaskud ei vajuks alla. Küpsetamise lõpus lülita ahi välja ja jäta tuuletaskud lahtise ahjuuksega umbes 5 minutiks ahju seisma (siis ei vaju tuuletaskud kokku). Kui tuuletaskud, siiski kokku vajuvad tuleks need natukeseks ajaks tagasi ahju panna, kus nad siis uuesti kerkivad. Lõika tuuletaskud jahtunult pooleks, et neid täita .
Valmista täidis. Sega hapukoore hulka suhkur. Vahusta vahukoor. Sega täidise ained kokku ettevaatlikult sedades. Täida tuuletaskud , tõesta teine pool peale ja sõelu peale tuhksuhurt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar