pühapäev, 28. detsember 2014

Õllekana

Koostis:
• 1,5 kg terve kana (soovitavalt mahekana)
• 0,33 purk õlut (väike)
• Marinaad:
• Santa Maria universaalset kuivmaitseainesegu (BBQ Rub Allround)
• karri
• soola
• musta pipart
• oliiviõli

Sega kuivmarinaadi ained uhmris veidi peenemaks. Sega juurde umbes 3 sl oliiviõli, siis hõõru saadud marinaadiga kana nii seest- kui ka väljaspoolt.
Ava õllepurk võta lonks või paar, et vältida õlle ülevoolamist ning aseta kana õllepurgi otsa "istuma". Aseta õllepurgi otsas istuv kana ahjupannile ning küpseta 2000-kraadises ahjus.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1 tund ja 10 minutit kuni 1 tund ja 30 minutit, ehk kuni kana on kuldpruun ja läbinisti küps.
Enne serveerimist võta kana purgi otsast ära ning lase fooliumi all veidi puhata. Samal ajal valmista ette grillitud köögiviljad, salat ja/või värske leib.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar